Sign In

Maria Monica Burlacu, fondatorul centrul de pediatrie, a absolvit  Facultea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, promoția 2007. Încă din prima zi de facultate, a avut o pasiune pentru pediatrie, fiind profund atrasă de îngrijirea copiilor.

A avut privilegiul de a lucra timp de 6 ani în Irlanda, desfășurându-și activitatea în 8 spitale universitare, inclusiv în spitale de renume din Dublin, precum Coombe University Hospital, Rotunda University Hospital, OLCHC, Temple Street National Children’s Hospital. Această perioadă a reprezentat aproximativ 80% din pregătire ca pediatru. A colaborat cu pacienți și medici, colegi din diverse colțuri ale lumii, iar munca a fost apreciată de directorii și profesorii universitari din spitalele în care a activat. De asemenea, a participat la procesul educativ al studenților de medicină din Irlanda și a luat parte la numeroase conferințe internaționale.

De ce a decis să revin în România? Pentru că a simțit că acesta este cu adevărat locul ei. Deși experiența acumulată în Irlanda a fost valoroasă, a simțit că România este adevărata casă. Lungile nopți petrecute în serviciile de urgență, săptămânile lungi de ploaie și vânt, absența soarelui și iernile fără zăpadă au fost doar câteva dintre motivele principale care au determinat-o să se întoarcă acasă.

În 2018, a urmat cursuri de ecografie pentru șold organizate la Dublin, sub îndrumarea profesorului Graff, unul dintre fondatorii ecografiei pentru șold. În 2019, a participat la cursuri de ecografie transfontanelară organizate la Cambridge. De asemenea, în 2019 a obținut cu succes certificarea în ultrasonografie în cadrul unui examen susținut la Cluj-Napoca, sub îndrumarea distinșilor profesori Petre Mircea, Radu Badea și Sorin Dudea. A absolvit și cursurile de Advanced Paediatric Life Support din Regatul Unit, precum și cele de Pediatric Advanced Life Support și Neonatal Resuscitation Program din Statele Unite.

Pe lângă faptul că este medic pediatru, este și o mămică dedicată, ceea ce o ajută să înțeleagă cu empatie și responsabilitate toate aspectele legate de îngrijirea copiilor.

Așteptă cu nerăbdare să vă cunoscă.

Cabinetul se află pe strada Eroilor, numărul 168.

*Sursa: www.pediatrie-floresti.ro

Servicii Medicale