Sign In

Articole

STOMATOLOGIE Cluj – Ce îți oferă cabinetele și clinicile de stomatologie din Cluj-Napoca

STOMATOLOGIE Cluj – Ce îți oferă cabinetele și clinicile de stomatologie din Cluj-Napoca

Timp citire: 9 minute

Stomatologia din Cluj este extrem de avansată și oferă soluții pentru o multitudine de probleme ale danturii, fapt pentru care trebuie să te pui la curent cu cele mai noi informații din domeniu care te pot ajuta să te îndrepți către medicii stomatologi potriviți pentru tine.

Citește în continuare articolul și află tot ceea ce te interesează despre stomatologia de la nivelul Clujului și despre motivele pentru care trebuie să alegi acest oraș, atunci când vine vorba despre tratarea problemelor danturii.

CUPRINS

1. Ce înseamnă stomatologia?

2. Despre tot ceea ce înseamnă stomatologia din Cluj-Napoca

2.1 Care sunt afecțiunile care pot fi tratate în clinicile stomatologice din Cluj?
2.2 Simptomele pentru care trebuie să mergi de îndată într-un cabinet stomatologic din Cluj

3. Motivele pentru care trebuie să alegi clinicile stomatologice din Cluj

3.1 Cum decurge o vizită într-un cabinet dentar din Cluj?
3.2 Cum poți alege cea mai bună clinică stomatologică din Cluj?

1. Stomatologie Cluj – Ce înseamnă stomatologia?

Un stomatolog este un specialist care lucrează pentru diagnosticarea, tratarea și prevenirea problemele de sănătate orală. Astfel, un stomatolog este un doctor care oferă îngrijire pentru dinții și gingiile oamenilor.

Acesta oferă o serie de servicii, printre care se numără reconstruirea dinților fracturați, îndepărtarea cariilor, îndreptarea dinților, plasarea de substanțe de etanșare, albirea dinților pacientului și educarea cu privire la igiena orală adecvată. De asemenea, un stomatolog se ocupă cu diagnosticarea pacientului prin interpretarea radiografiilor și prin analiza directă a cavității bucale.

2. Despre tot ceea ce înseamnă stomatologia din Cluj-Napoca

Cu siguranță a trebuit măcar o dată în viață să mergi la un medic stomatolog care să te ajute să scapi de o durere de măsea supărătoare. În cazul în care n-ai ajuns până acum la un medic stomatolog în Cluj, trebuie să știi că există numeroase motive pentru care trebuie să o faci.

Este foarte important să ai grijă de sănătatea orală, deoarece aceasta poate influența mult starea de spirit și starea generală de sănătate. Cu alte cuvinte, este bine să știi că o problemă dentară poate provoca atât de mult complicații, încât pot fi afectate și alte organe ale corpului din cauza acesteia.

Astfel, este recomandat să ai o relație cât mai strânsă cu medicul dentist, pentru a preveni multe probleme de sănătate.

2.1 Stomatologie Cluj – Care sunt afecțiunile care pot fi tratate în clinicile stomatologice din Cluj?

Dinții permanenți pot rezista toată viața cu o igienă orală bună. Riscul de carii, boli ale gingiilor și pierderi dentare poate fi reduse prin intermediul periajelor bine realizate, a unei diete sărace în zahăr și prin vizite regulate în cabinetele stomatologice.

Serviciile moderne de stomatologie oferă tratamente lipsite de dureri. Astfel, nu trebuie să-ți fie teamă să apelezi la clinicile dentare din Cluj, deoarece nu vei simți niciun disconfort pe perioada vizitelor în cabinet. Clinicile stomatologice din Zorilor, Mărăști, Grigorescu, Manăștur și nu numai, pot trata și oferi mai multe tipuri de servicii precum:

 • Curățare profesională a dinților
  Curățarea profesională îndepărtează resturile acumulate între dinți. Acestea pot include resturi de alimente, placă bacteriană sau tartru dur, care este cauzat de depozitele minerale din salivă. Placa și tartrul sunt principalele cauze ale bolilor gingiilor.
 • Obturații dentare
  Obturațiile dentare sunt folosite pentru a trata cariile dentare care au cauzat găuri în suprafața dinților. Medicul stomatolog îndepărtează cariile de pe dinte, curăță cavitatea, o usucă și o sigilează cu un material de obturație. Pentru a umple cavitatea pot fi folosite o varietate de materiale. O alegere comună este materialul de obturație de culoarea dintelui (cum ar fi compozitul de rășină sau ceramică), care poate reda aspectul dintelui, precum și forma și funcționalitatea acestuia.
 • Tratament de canal
  Tratamentul de canal implică înlocuirea pulpei deteriorate sau infectate a dintelui cu o plombă. Leziunile dintelui sau cariile avansate pot deteriora ireversibil pulpa dentară, iar aceasta se poate infecta. În timpul tratamentului de canal, pulpa deteriorată este îndepărtată, iar apoi medicul dentist curăță și modelează canalele radiculare cu un burghiu și pile mici. Interiorul dintelui este curățat, uscat și împachetat cu un material de obturație care coboară până la capătul rădăcinii. După finalizarea tratamentului de canal, suprafața de mușcătură este acoperită cu un material de obturație sau o coroană.
 • Extracție
  Medicii stomatologi își propun să păstreze dinții naturali. Cu toate acestea, dinții foarte deteriorați pot fi îndepărtați (extrași). Dentiștii pot recomanda, de asemenea, îndepărtarea molarilor de minte care cauzează probleme. Molarii de minte pot fi îndepărtați numai cu anestezic local (se amorțește numai zona din jurul dintelui). Cu toate acestea, pentru proceduri mai dificile, se poate oferi sedarea sau anestezia generală.
 • Implanturi dentare
  Implanturile dentare pot fi folosite pentru a înlocui dinții lipsă. Un implant dentar este un dispozitiv artificial în formă de șurub realizat din titan, care este fixat chirurgical în maxilar. Pe acest șurub se montează apoi un dinte artificial. Sunt necesare mai multe programări la un dentist în Cluj pentru planificarea tratamentului, proiectarea și montarea implanturilor.
 • Tratament ortodontic
  Tratamentul ortodontic este adesea recomandat pentru a corecta anomaliile poziției maxilarului și ale dinților. Tratamentul corector poate include aparat dentar sau un dispozitiv detașabil. Chirurgia maxilarului poate fi necesară acolo unde este elementară o corecție extinsă pentru cele mai bune rezultate, ceea ce necesită trimiterea la un medic chirurg specializat în chirurgie maxilo-facială.
 • Refacerea dinților
  Pentru refacerea dinților deteriorați, stomatologul îți poate sugera diferite tratamente care să ajute la restabilirea aspectului, formei și a funcției dinților tăi. Aceste tratamente includ:
  • Rășini compozite – dinții ciobiți, decolorați sau cu forme ciudate pot fi tratați prin lipirea unei plombe de rășină de culoarea dintelui, pentru a îmbunătăți aspectul dintelui afectat. Este posibil ca această rășină să fie înlocuită în viitor dacă se strică, se uzează sau se pătează.
  • Fațete – o fațetă reprezintă un strat subțire de rășină sau porțelan care este lipit permanent de partea din față a dintelui.
  • Coroane sau onlay-uri – acestea sunt capace care sunt permanent cimentate sau lipite de un dinte. Coroanele acoperă întregul dinte și pot fi realizate din porțelan, metal sau o combinație a acestora, în funcție de zonă și de nevoile estetice sau funcționale. Onlay-urile acoperă dintele într-o proporție mai mică decât o coroana dentară.

2.2 Stomatologie Cluj – Simptomele pentru care trebuie să mergi de îndată într-un cabinet stomatologic din Cluj

Există câteva simptome pentru care trebuie să te programezi la o clinică stomatologică din Cluj, astfel încât să beneficiezi de îndată de un tratament rapid, adaptat necesităților tale. La nevoie poți chiar să apelezi chiar și la o clinică stomatologică nonstop din Cluj.
Simptomele următoare trebuie să te prezinți la clinicile de urgențe stomatologice din Cluj:

 • O durere continuă de dinți
  O durere de dinți care nu dispare semnalează o urgență stomatologică. Deoarece există o varietate de cauze potențiale pentru o durere de dinți, vizitarea unui stomatolog din Cluj este crucială.
 • Dureri continue de cap
  Dacă durerea maxilarului pare să provoace dureri de cap, atunci cele două sunt conectate și ai nevoie de tratament. Apelează la ajutorul unui profesionist în medicina orală, pentru a trata problema în cel mai scurt timp și în cel mai bun mod posibil.
 • Sângerare continuă a gingiilor
  Dacă gingiile sângerează de fiecare dată când îți periezi dinții sau folosești ața dentară, este un semn al unei afecțiuni la nivelul gingiilor. Dacă sângerarea durează doar o zi sau două, atunci nu trebuie să îți faci griji, însă dacă aceasta depășește acest termen, sună de urgență la doctorul tău dentist.
 • Un dinte crăpat sau ciobit
  Dacă ți se sparge sau ciobește un dinte, atunci trebuie să mergi cât mai curând la un dentist în Cluj. Cu cât te programezi mai repede, cu atât ai mai multe șanse de a repara cu succes dintele cu probleme.
 • O obturație sau o coroană căzută
  Obturațiile și coroanele protejează dinții de infecții și alte probleme. Dacă acestea sunt slăbite sau pierdute, trebui să mergi în cel mai scurt timp la dentist, pentru a evita alte complicații.
 • Apariția unui abces dentar
  O gingie ce prezintă abces (zonă inflamată datorită unei pungi cu puroi) prezintă semn clar de infecție, care trebuie tratată cu simț de răspundere în cea mai bună clinică dentară din Cluj.

3. Stomatologie Cluj – Motivele pentru care trebuie să alegi clinicile stomatologice din Cluj

În primul rând, Cluj-Napoca este un oraș destul de mare în România, fapt pentru care la nivelul acestuia se găsesc numeroși stomatologi experimentați și valoroși. Toți medicii dentiști din Cluj dețin numeroase studii, menite să-i ajute să ofere cele mai bune servicii în domeniu.

În al doilea rând, Cluj-Napoca este un oraș evoluat, modern și în pas cu tehnologia, fapt pentru care aici se folosește aparatură de ultimă generație. Pacienții se simt confortabil în clinicile din Cluj datorită ustensilelor de ultimă generație utilizate pentru tratarea afecțiunilor orale.

În al treilea rând, medicii din Cluj s-au remarcat de-a lungul vremii prin tratarea cu succes a unor afecțiuni dentare complicate.

3.1 Stomatologie Cluj – Cum decurge o vizită într-un cabinet dentar din Cluj?

Când mergi la un control stomatologic, medicul dentist trebuie să-ți pună întrebări despre starea ta generală de sănătate și despre medicamentele pe care ești nevoit să le iei. Multe condiții de sănătate au un efect asupra sănătății tale bucale și invers. Unele medicamente pot afecta cavitatea orală sau este necesar ca acestea să fie luate în considerare înainte de începerea unui tratament stomatologic, pentru a evita efecte adverse.
După această etapă, stomatologul verifică fiecare dinte folosind instrumente specifice, cum ar fi o oglindă și o sondă. Stomatologul caută probleme precum cariile dentare, bolile gingiilor, dar și alte afecțiuni.
Țesuturile moi din gură (gingii, limbă, buze, obraji) sunt, de asemenea, verificate pentru semne de cancer oral și alte posibile probleme. De asemenea, medicul dentist poate verifica articulațiile maxilarului și ganglionii limfatici din gât.
În cazul anumitor probleme dentare, care sunt greu sau chiar imposibil de văzut direct (de exemplu, posibilă carie între doi dinți care se ating sau o infecție), poate fi necesară efectuarea unei radiografii. Dacă există o problemă, medicul dentist explică opțiunile de tratament și oferă o estimare a costului și a timpului necesar.
După finalizarea acestor etape, se începe tratamentul propriu-zis.

3.2 Stomatologie Cluj – Cum poți alege cea mai bună clinică stomatologică din Cluj?

La nivelul Clujului se găsesc numeroase clinici stomatologice unde se oferă tratamente performante, eficiente și foarte rapide. Cu toate acestea, mai există și cabinete stomatologice unde se folosește încă aparatură veche.

Pentru a te feri de clinicile și cabinetele stomatologice care nu se prezintă la nivelul așteptărilor tale, îți recomandăm câteva criterii în funcție de care poți face cea mai bună alegere pentru tine și dantura ta.

Astfel, ia aminte la criteriile de selecție de mai jos și alege clinica favorită din Cluj în funcție de acestea. Pune mare preț pe fiecare criteriu în parte, deoarece fiecare are importanța sa.

 • Experiența dentiștilor
  Înainte de a programa o vizită într-o clinică stomatologică, informează-te cu privire la experiența medicilor care lucrează acolo. Citește despre toți stomatologii din clinică pe internet, astfel încât să afli cât mai multe despre realizările acestora.
 • Aparatura folosită
  Dacă te uiți prin pozele postate de către clinică pe internet, cu siguranță poți vedea și aparatura folosită în cadrul acesteia. În cazul în care consideri că se folosesc ustensile învechite, îndreaptă-ți atenția către o altă clinică dentară din Cluj.
 • Design
  Este foarte important ca clinica stomatologică să arate foarte bine și să pună preț pe confortul pacientului, astfel încât o mare parte din frici să fie alungate înainte de a te așeza pe scaunul stoamtologic. Chiar dacă îți este sau nu frică de dentist, este elementar ca clinica să fie una modernă, astfel încât să ai o stare excelentă de spirit în interiorul acesteia.

Pentru a beneficia de cea mai bună experiență și cel mai bun tratament pentru tine, ține cont de toate informațiile de mai sus și alege întotdeauna o clinică dentară care să te satisfacă din toate punctele de vedere. Prețurile din clinicile stomatologice din Cluj pot fi câteodată piperate, însă este important să pui calitatea serviciilor înaintea costurilor. Doar în felul acesta, poți fi cu adevărat mulțumit de serviciile oferite.

*Notă importantă pentru cititori:

Autorul acestui articol medical și proprietarul site-ului doresc să sublinieze cu fermitate că informațiile furnizate aici au scop informativ și educativ și nu ar trebui să fie considerate ca înlocuind consultația medicală și sfatul medicului specialist.

Orice decizie referitoare la sănătatea dumneavoastră ar trebui luată în urma consultării cu un medic sau alt specialist medical calificat. Informațiile din acest articol sunt menite să ofere o înțelegere generală a subiectului abordat, dar nu pot înlocui evaluarea individuală a stării de sănătate, diagnosticul și tratamentul recomandate de către profesioniștii din domeniul medical.

Este important să consultați întotdeauna un medic sau specialist medical înainte de a lua orice decizie privind sănătatea dumneavoastră sau de a începe un tratament. Fiecare individ are nevoi și circumstanțe unice, iar doar un specialist medical poate oferi sfaturi și recomandări adecvate în funcție de situația dumneavoastră specifică.

Vă încurajăm să căutați întotdeauna sfaturile unui medic calificat pentru orice problemă de sănătate sau preocupare medicală. Informațiile din acest articol sunt oferite cu intenția de a sprijini și de a educa cititorii, dar nu ar trebui interpretate ca un substitut pentru îngrijirea medicală adecvată.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *