Sign In

Articole

LIPOSUCȚIE Cluj-Napoca – Ce trebuie să știi despre liposucție și liposculptură

LIPOSUCȚIE Cluj-Napoca – Ce trebuie să știi despre liposucție și liposculptură

Timp citire: 10 minute

Liposucția în Cluj-Napoca este una dintre cele mai frecvente proceduri de chirurgie plastică-cosmetică efectuată. Clinicile noastre oferă proceduri de liposucție sigure și eficiente, adaptate nevoilor și preferințelor dumneavoastră. Citește în cele ce urmează toate informațiile esențiale pe care ar trebui să le știți despre liposucție: opțiuni, riscuri, beneficii și costuri.

Anunțuri promovate

CUPRINS

 1. LIPOSUCȚIE CLUJ-NAPOCA  – CE ESTE LIPOSUCȚIA? 

1.1. Pregătirea pentru intervenţia de liposucţie – candidatul ideal pentru liposucție 

1.2. Desfăşurarea intervenţiei de liposucţie 

2. LIPOSUCȚIE CLUJ-NAPOCA – RECUPERARE, RISCURI ȘI REZULTATE ÎN URMA INTERVENŢIEI DE LIPOSUCŢIE 

2.1. Recuperarea după intervenţia de liposucţie – Ce se întâmplă după o procedură de liposucție în Cluj-Napoca? 

2.2. Riscuri și complicaţii posibile după intervenţia de liposucţie 

2.3. Rezultatele în urma intervenţiei de liposucţie 

3. LIPOSUCȚIE CLUJ-NAPOCA: CLINICI, PĂRERI ȘI PREȚURI

1. LIPOSUCȚIE CLUJ-NAPOCA  – CE ESTE LIPOSUCȚIA?

Liposucția sau lipoaspirația este o procedură cosmetică de îndepărtare a grăsimilor acumulate în exces la nivelul diferitelor zone ale corpului. Elimină definitiv celulele adipoase (adipocitele) care stochează grăsimea dintr-o anumită parte a corpului pe care doriți să o îmbunătățiți. Liposucţia se poate efectua în mai multe regiuni ale corpului: coapse, șolduri, spate, abdomen, fese, genunchi, gambe, glezne, brațe, față și chiar gât.

Contrar părerii generale, liposucția nu este o soluție de slăbire pentru întregul corp și nu tratează excesul în greutate sau obezitatea. Majoritatea oamenilor aleg să facă o procedură de liposucție pentru a elimina grăsimea nedorită din anumite părți ale corpului, care în timp, cu ajutorul dietelor și a exercițiului fizic nu a putut fi îndepărtată. Deși tratamentul este permanent, corpul poate reface cu ușurință grăsimea eliminată dacă efectul postprocedural nu este prezervat.

Liposucția este o procedură sigură și eficientă de sculptare a corpului, care poate oferi rezultate care durează toată viața. Cu toate acestea, candidații trebuie să mențină un stil de viață sănătos, pentru a putea profita la maximum de rezultatele intervenției. 

Există mai multe tipuri de liposucție care sunt minim invazive. Aceste tipuri de liposucție accelerează timpul de recuperare și reduc probabilitatea de apariție a cicatricilor. Una dintre cele mai populare proceduri minim invazive de liposucție în Cluj-Napoca este Liposucția cu laser (Lipoliza laser).

1.1. Pregătirea pentru intervenţia de liposucţie – candidatul ideal pentru liposucție

Candidații pentru realizarea unei liposucții în Cluj-Napoca trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a se asigura de eficiența și siguranța procedurii. Candidații care se califică pentru o procedură de liposucție sunt: 

 • Adulții care au o sănătate generală bună.
 • Adulții cu o greutate medie sau puțin peste medie.
 • Persoanele care au o piele fermă, cu elasticitate (cu conținut ridicat de elastină) și cu un tonus muscular bun.
 • Persoanele cu obiective realiste în legătură cu rezultatul procedurii.
 • Persoanele care au buzunare de grăsime care nu răspund pozitiv la dietă și exerciții fizice.
 • Persoanele nefumătoare sau care renunță la obiceiul toxic.  

Acestea sunt cerințe și criterii comune ale chirurgilor plasticieni din Cluj-Napoca, care definesc candidatul ideal, evaluate înainte de a fi recomandat acest tratament. În urma consultației și analizelor efectuate chirurgul plastician va decide dacă liposucția este potrivită pentru dumneavoastră. Deoarece corpul fiecăruia este unic, chirurgul estetician vă oferă instrucțiuni specifice de urmat înainte de operația de liposucție. Este posibil să aveți nevoie să:

 • Luați sau evitați anumite medicamente și vitamine,
 • Efectuați teste de laborator,
 • Renunțați la fumat,
 • Respectați restricțiile alimentare sau de alcool.

Puteți face o procedură de liposucție, dacă chirurgul plastician din Cluj-Napoca vă recomandă acest lucru, oriunde pe corp unde aveți depozite de grăsime. Unele dintre cele mai comune zone ale corpului, ce stochează grăsime, pe care liposucția le modelează și le conturează sunt:

 • Abdomenul sau talia;
 • Brațele (treimea superioară a acestora);
 • Coapsele;
 • Fața, obrajii, bărbia sau gâtul (gușa);
 • Fesele;
 • Partea interioară a genunchilor, gambe sau glezne;
 • Pieptul;
 • Spatele;
 • Șoldurile.

Anumiți factori ar putea face ca o procedură de liposucție să nu aducă rezultatul așteptat sau să reprezinte o amenințare pentru sănătatea generală a pacienților. Este posibil să nu fie candidați ideali pentru liposucție cei care:

 • Au așteptări nerealiste în ceea ce privește procedura,
 • Au o afecțiune gravă, care pune viața în pericol sau o afecțiune care poate îngreuna vindecarea,
 • Au o calitate scăzută a pielii,
 • Au un indice de masă corporală peste 25,
 • Sunt subponderali (indice de masă corporală sub 18,5).

1.2. Desfășurarea intervenției de liposucţie

Înainte de procedura de liposucție, medicul dumneavoastră va alege protocolul ideal de anestezie necesar intervenției și confortului propriu. Este posibil să beneficiați de anestezie locală (aplicată doar în zona de intees) sau generală (care vă adoarme). Odată ce anestezia începe să funcționeze, chirurgul din Cluj-Napoca va face mici incizii în piele. El va introduce un dispozitiv de aspirare atașat la un instrument mic, din oțel inoxidabil, numit canulă, în zonele grase dintre piele și mușchi. Chirurgul dumneavoastră va mișca canula în interiorul corpului pentru a sparge sau  mărunții grăsimea. Apoi, va elimina excesul de grăsime cu o țeavă de aspirație sau cu o seringă mare. Când chirurgul finalizează procedura, va închide locul inciziei cu suturi (cusături) care sunt fie resorbabile (dizolvabile), fie neresorbabile (ce vor necesita îndepărtare ulterioară).

Procedura dumneavoastră specifică depinde de tipul de liposucție pe care o urmați. Poate fi o procedură în ambulatoriu la cabinetul furnizorului dumneavoastră sau puteți merge la un centru de chirurgie. Dacă chirurgul dumneavoastră îndepărtează cantități mari de grăsime, va trebui să mergeți la spital și poate fi necesar să rămâneți peste noapte. Chiar și pentru o procedură în ambulatoriu, veți avea nevoie de cineva care să vă conducă la și de la cabinet. Cât timp durează operația de liposucție depinde de cât de multă grăsime îndepărtează chirurgul și de numărul de zone tratate.

Dacă sunteți interesat de alte proceduri de conturare a corpului sau de chirurgie estetică, există clinici de chirurgie plastică în Cluj-Napoca ce oferă posibilitatea de a efectua mai multe proceduri în același timp. Astfel este posibil să faceți o liposucție în același timp cu alte proceduri de chirurgie estetică, cum ar fi: liftingul facial, reducerea sânilor sau abdominoplastie. Combinarea procedurilor vă poate combina timpul de vindecare, dar poate crește și riscurile.

2. LIPOSUCȚIE CLUJ-NAPOCA – RECUPERARE, RISCURI ȘI REZULTATE ÎN URMA INTERVENŢIEI DE LIPOSUCŢIE

După cum am menționat anterior, liposucția este procedura chirurgicală prin care se elimină prin aspirație depozitele de grăsime în exces din diverse zone ale corpului sub anestezie generală sau locală. Dacă operația este efectuată sub anestezie generală, este necesar să rămâneți peste noapte în clinica de chirurgie plastică din Cluj, aleasă. Intervenția durează în general 1-3 ore, în funcție de natura și complexitatea procedurii.

2.1. Recuperarea după intervenţia de liposucţie – Ce se întâmplă după o procedură de liposucție în Cluj-Napoca?

Recuperarea fiecărei persoane este diferită, în funcție de tipul intervenției, de câtă grăsime îndepărtează chirurgul și de zona din care a îndepărtat-o. În medie, poate dura șase luni pentru o vindecare completă. O parte din acest timp, de obicei primele șase săptămâni, trebui să vă relaxați și să reduceți numărul de activități pe care le efectuați pentru a lăsa corpul să se vindece.

După procedura de liposucție, medicul dumneavoastră vă va vorbi despre:

 • Cum să aveți grijă de locul supus intervenției,
 • Medicamente de care este posibil să aveți nevoie,
 • Programările dumneavoastră ulterioare,
 • Posibile complicații la care trebuie să fiți atenți.

În timp ce o procedură de liposucție poate elimina grăsimea și celulele adipoase din anumite zone ale corpului, este important să rețineți că puteți încă să vă îngrășați după liposucție. După recuperare, medicul plastician va discuta rezultatele dumneavoastră și cum vă puteți menține noua formă după intervenția chirurgicală.

Pe măsură ce vă recuperați, este posibil să întâmpinați diverse simptome sau să observați semne de vindecare pe corpul dumneavoastră, care includ:

 • Vânătăi;
 • Pete galben-verzui;
 • Umflături;
 • Durere.

Aceste semne se vor estompa pe măsură ce leziunile se vindecă. Dacă durerea este severă, apar diverse scurgeri de lichide sau sângerări discutați cu medicul dumneavoastră.

Pentru a accelera timpul de recuperare sau pentru a reduce gradul inflamației și al durerii, poate fi necesar să purtați o îmbrăcăminte de compresie pe zona de intervenție timp de câteva săptămâni. Aceste articole de îmbrăcăminte reduc edemul (umflarea) și ajută pielea să se adapteze la noile sale contururi. În unele cazuri, este posibil să aveți nevoie de un tub de dren temporar fixat în incizie, pentru a îndepărta excesul de sânge sau lichid. Medicul plastician din Cluj vă va oferi îndrumări cu privire la timpul dumneavoastră de recuperare, în special la ce să aveți grijă și cum să ușurați disconfortul.

Dacă ați avut o procedură în ambulatoriu, probabil că vă puteți întoarce la muncă în câteva zile. Vă puteți aștepta să vă simțiți ca voi, din nou, la aproximativ două săptămâni după operație. Poate dura până la șase săptămâni până când puteți relua activitățile fizice obișnuite.

 

2.2. Riscuri și complicații posibile după intervenţia de liposucţie

Fiecare intervenție chirurgicală vine cu riscuri. Cu toate acestea, liposucția este una dintre cele mai sigure proceduri realizate în clinicile de chirurgie plastică din Cluj-Napoca. În afara complicațiilor comune care pot fi întâlnite în cadrul oricărei intervenții (reacții alergice, hemoragia, hematomul, infecția, etc.,), pot să apară și complicații specifice acestui gen de  intervenții: neregularități în zona tratată, falduri ale pielii, cicatrici hipertrofe, dar acestea sunt, din fericire, rare.

Riscurile sunt limitate atunci când alegeți un chirurg plastician-estetician calificat, de la o clinică de chirurgie plastică din Cluj-Napoca. Zonele mai mici de îndepărtare a grăsimilor implică o procedură mai scurtă, cu cele mai puține riscuri. Deși rare, riscurile de liposucție pe zone înguste includ:

 • Infecție,
 • Decolorarea pielii sau modificări ale sensibilității pielii,
 • Vânătăi,
 • Umflare sau vindecare precară a rănilor,
 • Durere sau disconfort până când aria de intervenție se vindecă,
 • Cicatrici,
 • Sângerare,
 • Deformări de contur.

2.3. Rezultatele în urma intervenției de liposucţie

Liposucția este o procedură cosmetică permanentă pentru îndepărtarea grăsimilor din anumite zone ale corpului. Liposucția elimină definitiv celulele adipoase. Cu toate acestea este posibil să vă îngrășați după procedură dacă nu se respectă recomandările medicului.  De obicei, nu va fi o îngrășare excesivă în zona în care ați avut o intervenție chirurgicală de liposucție, ci moderată. Rețineți că liposucția nu vă împiedică să vă îngrășați și că intervenția chirurgicală nu este o soluție pentru obezitate.

După intervenția chirurgicală, probabil o să aveți unele umflături și retenție de lichide. Totuși, inflamația dispare de obicei în câteva săptămâni. Odată cu retragerea edemului, zona tratată ar trebui să fie mai puțin voluminoasă. Veți începe să observați îmbunătățirile pe măsură ce vânătăile se retrag și durerea dispare. Poate dura între trei și șase luni pentru ca urmele chirurgicale să dispară complet înainte de a vă putea bucura de rezultatele scontate.

Este firesc ca pielea să-și piardă fermitatea odată cu îmbătrânirea, dar rezultatele liposucției sunt în general de lungă durată atâta timp cât vă mențineți greutatea și nivelul de activitate. Dacă vă îngrășați după liposucție, distribuția grăsimii se poate modifica. De exemplu, puteți acumula grăsime în jurul abdomenului, indiferent de zonele tratate inițial.

Orice alte nelămuriri sau întrebări se vor adresa medicului estetician iar acesta vă va oferi toate detaliile necesare, atât în vederea pregătirii cât și a recuperării după intervenția estetică.

3. LIPOSUCȚIE CLUJ-NAPOCA: CLINICI, PĂRERI ȘI PREȚURI

Prioritatea principală este selectarea unei clinici sau a unui chirurg estetician potrivit nevoilor și așteptărilor fiecăruia. Siguranța și confortul dumneavoastră sunt prioritare și trebuie să fiți sigur că vi se recomandă cel mai bun tratament și că aveți parte de cea mai bună îngrijire. De aceea, dacă alegeți o metodă specifică de liposucție asigurați-vă, că medicul dumneavoastră are o vastă experiență în efectuarea tehnicii alese pentru a asigura astfel cele mai sigure și bune rezultate. 

Deși fiecare pacient este unic, analiza rezultatelor obținute în urma altor intervenții poate fi un exemplu a ceea ce medicul sau clinica din Cluj-Napoca ar putea face pentru dumneavoastră. Căutați fotografii din portofoliul medicului sau a clinicii, care deseori sunt disponibile pe site-urile web conduse de comunitate.

Asigurați-vă că citiți recenziile și mărturiile pacienților, aflați despre calitatea îngrijirii și sfaturile ulterioare oferite pacienților. Aceste păreri oferă o recomandare mai realistă a colaborării la care te-ai putea aștepta cu acel chirurg sau clinică. Evaluările pacienților pot fi găsite pe site-ul clinicii și surse precum site-urile de recenzii ale pacienților.

Prețul liposucției în Cluj-Napoca pe zone mici începe de la 500 euro/zona și pentru zone mult mai mari cum ar fi abdomenul și coapsele, este de la 1.500 euro/zona, cu toate acestea prețurile diferă în funcție de clinica privată aleasă și zona în care este situată. 

În cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, la prima clinică din România specializată în chirurgie estetică, unde pacientul este întâmpinat cu căldură, nu se fac promisiuni nerealiste asupra rezultatelor operațiilor; prețul unei liposucții (în funcție de numărul de zone necesar a fi operate) începe de la 1.500 euro/regiune și include toate cheltuielile legate de spitalizare, anestezie, intervenție și îngrijiri postoperatorii imediate.

Tot în zona Gheorgheni, Cluj-Napoca, la o altă clinică privată de chirurgie estetică și plastică ce efectuează întreaga gama de operații estetice, prețul liposucției este cuprins între 2.470,00 – 7.400,00 lei/ zona. 

După cum a fost precizat anterior, tarifele operației de liposucție din Cluj-Napoca diferă. Un alt exemplu demn de precizat este o clinică din cartierul Zorilor, clinică ce a apărut din dorința de a oferi pacienților din Cluj și din țară cele mai avansate tratamente și soluții medicale în domeniul chirurgiei plastice, estetice și microchirurgiei reparatorii. În cadrul acestei locații, operația de liposucție are prețuri cuprinse între 5.500,00 – 9.500,00 lei.  

Înainte de a lua o decizie finală, este esențial să aveți o discuție în cadrul unei consultații, față în față cu medicul estetician care urmează să efectueze procedura printr-o abordare personalizată și adaptată nevoilor și așteptărilor dumneavoastră. Asigurați-vă că vă simțiți confortabil cu acesta și cu unitatea în care activează, că aveți încredere în abilitățile, standardele de siguranță și îngrijirea ulterioară ce vi se oferă și sunteți mulțumit de recomandările lor.

*Notă importantă pentru cititori:

Autorul acestui articol medical și proprietarul site-ului doresc să sublinieze cu fermitate că informațiile furnizate aici au scop informativ și educativ și nu ar trebui să fie considerate ca înlocuind consultația medicală și sfatul medicului specialist.

Orice decizie referitoare la sănătatea dumneavoastră ar trebui luată în urma consultării cu un medic sau alt specialist medical calificat. Informațiile din acest articol sunt menite să ofere o înțelegere generală a subiectului abordat, dar nu pot înlocui evaluarea individuală a stării de sănătate, diagnosticul și tratamentul recomandate de către profesioniștii din domeniul medical.

Este important să consultați întotdeauna un medic sau specialist medical înainte de a lua orice decizie privind sănătatea dumneavoastră sau de a începe un tratament. Fiecare individ are nevoi și circumstanțe unice, iar doar un specialist medical poate oferi sfaturi și recomandări adecvate în funcție de situația dumneavoastră specifică.

Vă încurajăm să căutați întotdeauna sfaturile unui medic calificat pentru orice problemă de sănătate sau preocupare medicală. Informațiile din acest articol sunt oferite cu intenția de a sprijini și de a educa cititorii, dar nu ar trebui interpretate ca un substitut pentru îngrijirea medicală adecvată.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *