Sign In

Articole

Stomatologie Cluj – Tratamente de calitate înaltă pentru afecțiuni dentare: Cum transformă fațetele dentare zâmbetele

Stomatologie Cluj – Tratamente de calitate înaltă pentru afecțiuni dentare: Cum transformă fațetele dentare zâmbetele

Timp citire: 5 minute

Descoperă totul despre fațetele dentare: de la beneficii, procedura de aplicare, până la costuri. Află cum poți transforma radical zâmbetul tău pentru o încredere deplină.

Anunțuri promovate

CUPRINS

  1. Prezentarea generală a fațetelor dentare și a rolului lor în estetica dentară
  2. Beneficiile fațetelor dentare
  3. Procedeul de aplicare
  4. Costuri

1. Prezentare generală a fațetelor dentare și a rolului lor în estetica dentară

Fațetele dentare sunt subțiri plăci de material estetic, cel mai adesea realizate din porțelan sau rășini compozite, care sunt aplicate pe suprafața frontală a dinților pentru a îmbunătăți aspectul lor cosmetic. Această procedură dentară este concepută pentru a corecta diverse imperfecțiuni ale zâmbetului, cum ar fi:

  • Dinții decolorați sau pătați, care nu pot fi îmbunătățiți prin albire;
  • Dinții uzați, care au pierdut din material din cauza abraziunii sau a erodării;
  • Dinții crăpați sau ciobiți;
  • Dinții inegal sau anormal de spațiați (pentru a reduce sau elimina spațiile între dinți);
  • Dinții care sunt inestetici din punct de vedere al formei sau proporției.

Cel mai adesea, fațetele dentare sunt construite din porțelan, zirconiu sau rășini compozite. Există câteva diferențe între cele 3 tipuri de fațete. Cele de porțelan prezintă o durabilitate crescută, rezistență la pătare și un aspect natural spre deosebire de cele din compozit. Însă, cele din compozit necesită doar o singură vizită medicală, fiind modelate și întărite pe loc în timp ce fațetele din porțelan sunt realizate în 2 vizite: una pentru pregatirea dinților și luarea amprentelor și alta pentru aplicarea fațetelor.

Fațetele dentare din Cluj-Napoca sunt disponibile la diverse cabinete specializate de stomatologie. Numeroși stomatologi specializați în fixarea fațetelor dentare lucrează în cadrul acestor cabinete.

2. Beneficiile fațetelor dentare

Fațetele dentare ofera numeroase avantaje, inclusiv:

  • Estetica îmbunătățită: Pot transforma radical zâmbetul, oferindu-le pacienților dinți albi și bine aliniați.
  • Rezistență la pete: Fațetele din porțelan, în special, sunt rezistente la pete, menținând zâmbetul mai alb pentru mai mult timp.
  • Protecție pentru dinți: Pot oferi un anumit grad de protecție pentru dinții deteriorați sau slăbiți.
  • Conservarea structurii dentare: Necesită îndepărtarea unei cantități mici de smalț comparativ cu alte proceduri de restaurare dentară.

Un aspect important de luat in vedere este ireversibilitatea acestei proceduri, deoarece o mica porțiune din smalțul dentar este îndepărtată pentru a se pune fațeta. De asemenea, este nevoie de o igienă orală adecvată pentru tot restul vieții pentru a prelungi durata lor de viață (care este in medie 10-15 ani). Unul dintre dezavantaje este ca fațetele dentare nu pot sa fie fixate pe toți dinții și fațetele din compozit se pot păta.

Contraindicații pentru aplicarea fațetelor dentare:

Starea Dentară

  • Dinți cu deficiențe structurale
  • Dinți afectați de carii extinse
  • Dinți cu obturații voluminoase
  • Dinți puternic uzurați

Relația dintre arcada superioară și cea inferioară

  • Dinți cu contact direct frontal
  • Dinți cu ocluzie inversată

Lipsa dintilor suport sau a unor structuri implantare

  • Situații în care baza pentru aplicarea fațetelor dentare lipsește
  • Cazuri specifice unde implanturile sunt necesare

3. Procedeul de aplicare

Procedeul de aplicare poate să difere din punct de vedere al numărului de vizite, începând de la o vizită până la trei vizite medicale în funcție de tipul de fațeta dentară. Cronologic, prima vizită ar implica planificarea și discuția despre rezultatul dorit, iar în vizita următoare, dintele este pregătit prin îndepărtarea unei cantități mici de smalț pentru a face loc fațetei, după care se ia o amprentă. În cele din urmă, fațeta, fabricată într-un laborator dentar, este aplicată pe dinte folosind o rășină specială.

4. Costuri

Cum alegeți cabinetul potrivit de stomatologie din Cluj-Napoca?

Acest articol a fost creat cu scopul de a vă informa și a vă ghida în alegerea unor cabinete specializate care se ocupă de aplicarea fațetelor dentare . În cele ce urmează sunt detaliați câțiva factori ce pot fi luați în considerare pentru finalizarea procesului decizional:

  1. Personal specializat, cu experiență în domeniu
  2. Tipul de echipament și tehnologie utilizată
  3. Accesibilitatea
  4. Reputația

Prețurile fațetelor dentare

Prețul unei consultații în cadrul unei cabinet de stomatologie din Cluj-Napoca este în medie de 200,00 lei, atât pentru adulți cât și pentru copii.

În cele ce urmează vă prezentăm o listă de prețuri informativă:

 

Consult

Preț

1.

Preț-Consult stomatologic

200,00 lei

2.

Preț-Consult stomatologic + plan de tratament

100,00 lei

3.

Preț-Fateta directa din compozit

350,00 lei

4.

Preț-Fateta integral ceramica

1350,00 lei

 

Pentru un consult de specialitate, vă așteptăm să vă programați la una din cabinetele de stomatologie din Cluj-Napoca, în cadrul cărora echipele de stomatologi sunt pregătite să vă ofere servicii medicale de calitate.

*Notă importantă pentru cititori:

Autorul acestui articol medical și proprietarul site-ului doresc să sublinieze cu fermitate că informațiile furnizate aici au scop informativ și educativ și nu ar trebui să fie considerate ca înlocuind consultația medicală și sfatul medicului specialist.

Orice decizie referitoare la sănătatea dumneavoastră ar trebui luată în urma consultării cu un medic sau alt specialist medical calificat. Informațiile din acest articol sunt menite să ofere o înțelegere generală a subiectului abordat, dar nu pot înlocui evaluarea individuală a stării de sănătate, diagnosticul și tratamentul recomandate de către profesioniștii din domeniul medical.

Este important să consultați întotdeauna un medic sau specialist medical înainte de a lua orice decizie privind sănătatea dumneavoastră sau de a începe un tratament. Fiecare individ are nevoi și circumstanțe unice, iar doar un specialist medical poate oferi sfaturi și recomandări adecvate în funcție de situația dumneavoastră specifică.

Vă încurajăm să căutați întotdeauna sfaturile unui medic calificat pentru orice problemă de sănătate sau preocupare medicală. Informațiile din acest articol sunt oferite cu intenția de a sprijini și de a educa cititorii, dar nu ar trebui interpretate ca un substitut pentru îngrijirea medicală adecvată.

.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *