Sfaturi dermatologice pentru menținerea aspectului tânăr al tenului
Timp citire: 4 minuteAtât femeile, cât și bărbații trebuie să aibă mare grijă de tenul lor. Pielea din această zonă este foarte sensibilă și necesită o îngrijire specială. Citește cu atenție sfaturile de mai jos, astfel încât tenul tău să arate mereu extraordinar!
Folosește doar produse care sunt potrivite tenului tău
Dacă ai tenul normal, nu trebuie să folosești produse de îngrijire destinate tenului gras, fiindcă pot exista efecte adverse. Este foarte important să cunoști ce tip de ten ai, pentru a știi ce produse de îngrijire să folosești.
Nu spăla fața doar dimineața
Este elementar să îți speli fața atât dimineața, cât și seara, astfel încât aceasta să fie în majoritatea timpului curată. De asemenea, este elementar să îți cureți fața de fiecare dată când simți că transpiri.
Spală delicat fața
Nu freca fața în momentul în care o speli. Este ideal să încerci să fii cât mai delicat în momentul în care cureți această zonă a corpului. În acest fel, pielea de la nivelul feței nu se va inflama.
Nu folosi prea multe produse de îngrijire pentru față
Chiar dacă îți dorești să folosești tot ceea ce e mai bun pentru fața ta, trebuie să știi că este necesar să utilizezi cu limită produsele de îngrijire. Prea multe creme și loțiuni folosite într-un timp prea scurt pot provoca iritații și diferite erupții la nivelul feței.
Bea multă apă
Este foarte important să hidratezi tenul cu creme speciale, însă la fel de benefic este să bei multă apă. Consumă minim 8 pahare de apă pe zi pentru a te bucura de un ten luminos și hidratat.
Îndepărtează întotdeauna machiajul înainte de culcare
Este dificil ca pielea ta să respire printre toate straturile de creme, pudră și fond de ten aplicate zi de zi, iar porii înfundați pentru o lungă perioadă de timp predispun la apariția acneei. Astfel, pentru a preveni îmbătrânirea și apariția imperfecțiunilor la nivelul tenului, nu uita să îndepărtezi machiajul eficient în fiecare seară.
Nu-ți stoarce coșurile
Ideal ar fi să nu atingi deloc suprafața unui coș deoarece nu faci altceva decât să aduci microbii de pe mâini, pe față. Odată cu “stoarcerea coșurilor”, creezi o poartă în bariera de protecție cutanată care ține mediul interior departe de microorganismele patogene ale mediului exterior. Cu cât distrugi mai tare structura pielii prin aplicarea forței mecanice, riști să rămâi cu cicatrici greu, chiar imposibil, de îndepărtat. Așa că, îti recomandăm să ai răbdare cu propria piele, deoarece dacă nu exista o problemă în organism, coșurile se vor usca și vor dispărea de la sine în câteva zile.
Ia în considerare doar sfaturile unui specialist dermatolog
Apariția diferitelor pete, bubițe sau imperfecțiuni la nivelul pielii, nu se tratează în salonul de cosmetică sau prin adoptarea sfaturilor de la prieteni. Fiecare persoană este diferită și astfel fiecare tip de ten posedă particularități individuale. Acestea trebuie identificate corect de către un medic dermatolog din Cluj cu experiență și tratate adecvat cu produse sigure și de calitate.
*Notă importantă pentru cititori:
Autorul acestui articol medical și proprietarul site-ului doresc să sublinieze cu fermitate că informațiile furnizate aici au scop informativ și educativ și nu ar trebui să fie considerate ca înlocuind consultația medicală și sfatul medicului specialist.
Orice decizie referitoare la sănătatea dumneavoastră ar trebui luată în urma consultării cu un medic sau alt specialist medical calificat. Informațiile din acest articol sunt menite să ofere o înțelegere generală a subiectului abordat, dar nu pot înlocui evaluarea individuală a stării de sănătate, diagnosticul și tratamentul recomandate de către profesioniștii din domeniul medical.
Este important să consultați întotdeauna un medic sau specialist medical înainte de a lua orice decizie privind sănătatea dumneavoastră sau de a începe un tratament. Fiecare individ are nevoi și circumstanțe unice, iar doar un specialist medical poate oferi sfaturi și recomandări adecvate în funcție de situația dumneavoastră specifică.
Vă încurajăm să căutați întotdeauna sfaturile unui medic calificat pentru orice problemă de sănătate sau preocupare medicală. Informațiile din acest articol sunt oferite cu intenția de a sprijini și de a educa cititorii, dar nu ar trebui interpretate ca un substitut pentru îngrijirea medicală adecvată.